Afscheid blusgroep Kollum van de Gemeente Kollumerland.

Geplaatst door 112kollum op 7 december 2013 in de categorie Overige

Kollum – Deze week is door het college van B&W van de gemeente Kollumerland afscheid genomen van de Brandweer van Kollum. Vanaf 1 januari valt de brandweer in Nederland onder de Veiligheidsregio Fryslân. Voor  de brandweer van Kollum geldt dat ze dan bestuurlijk bij de Veiligheidsregio Fryslân gaan behoren.

Door het college werd er een gezellig diner in partycentrum Lauwersland aangeboden aan de brandweervrijwilligers en hun partners. De brandweer van Kollum bestaat al meer dan 180 jaar en in al die jaren is er natuurlijk heel veel gebeurt. Zowel leuke als ook minder mooie gebeurtenissen. Hier werd door diverse sprekers bij stil gestaan. Het werk van een brandweer vrijwilliger bestaat al lang niet meer uit alleen maar branden blussen, inmiddels is ook de hulpverlening een klus waar de vrijwilligers regelmatig voor opgepiept worden. De brandweer valt dan straks niet meer officieel onder de gemeente Kollumerland, maar in de praktijk zal de burger daar weinig van merken. Het werk wordt er niet anders van, er wordt nog altijd door dezelfde mensen uitgerukt in hetzelfde verzorging gebied als voorheen. Alleen op bestuurlijk niveau zal het e.e.a. gaan veranderen.

Door de burgemeester werd nadrukkelijk de wens uitgesproken om de lokale binding met de brandweer van Kollum zeer zeker te willen behouden. De brandweer staat paraat voor de bevolking van de gemeente Kollumerland en wordt nog altijd bemand door vrijwillige professionals uit Kollum. Namens de brandweer Kollum werd er een groepsfoto op canvas aan de burgemeester aangeboden.

Van het college kregen alle vrijwilligers een mooie  foto op hout van de voertuigen van brandweer Kollum. De partners kregen nog een mooi boekje over de gemeente Kollumerland c.a.

Foto’s met dank aan Helena Bosma

Switch to our mobile site