Brandweer Noordoost-Friesland houdt grote oefencarroussel

Geplaatst door 112kollum op 16 november 2013 in de categorie Oproepen

Noordoost-Friesland – Het merendeel van de brandweerkorpsen uit Noordoost-Friesland hebben zaterdag deelgenomen aan een grote carrousseloefening. De korpsen Kollum, Buitenpost, Drogeham, Surhuisterveen, Ternaard, Zwaagwesteinde, Dokkum en Hollum Ameland draaiden in carrousselvorm de oefeningen. Ook het oppervlaktereddingsteam van de brandweer uit Tytjerksteradiel, groep Burgum, was aanwezig om haar brandweercollega’s uitleg en een demonstratie te geven over deze toch wel vrij onbekende specialisatie.

Om toch in geval van een uitruk adequaat te kunnen reageren werden de oefenlocaties in Noordoost-Friesland op strategische plekken neergezet. In geval van een uitruk zou het voertuig wat op de locatie aanwezig was hiernaar uitrukken. De locaties waren Jachthaven de Rijdt Kollum, Kollumer Koerier Singelweg Kollum, Arriva busremise Dokkum, gereformeerde kerk Damwoude, Oude Dijk Buitenpost, Bolstienwei Hantumhuizen, en Kootstertille/Augustinusga.

Op deze locaties waren leerzame scenario’s uitgezet door de oefenleiders. De oefeningen varieerden van brand met gevaarlijke stoffen en een complex verkeersongeval, tot beknelde personen en slachtoffers bij mestbassins. Na afloop werd er geëvalueerd en werden de verbeterpunten besproken. Aan het eind kwamen alle deelnemers naar de brandweerkazerne in Kollum waar onder het genot van een hapje en drankje werd nabesproken, met aansluitend een stamppotbuffet. Alle korpsen kijken terug op een geslaagde oefendag. In de toekomst wordt deze vanzelfsprekend herhaald. Met dank aan de deelnemende korpsen voor hun medewerking!

Meer foto’s staan op www.brandweerkollum.nl

Switch to our mobile site