Feankleasterdei in het teken van de jacht

Geplaatst door 112kollum op 29 juni 2013 in de categorie Evenementen

Veenklooster – Met schitterende weersomstandigheden en een enorm bezoekersaantal werd zaterdag de Feankleasterdei gehouden op de Brink in Veenklooster. De dag startte om 13.00 uur en verspreid over de middag waren er diverse demonstraties. Zo was er een jachthondendemonstratie waarbij de goed afgerichte honden lieten zien wat zij konden. Bij de roofvogelshow vertelden twee valkeniers uit Rijssen iets over hun prachtige beroep en lieten zij zien wat hun vogels allemaal konden. Verschillende mensen uit het massale publiek, zowel jong als oud, kregen de kans om met een leren handschoen een roofvogel op hun hand te laten landen. Verder kon men in het weiland naast Geert Postma kleiduif schieten.
Ook waren er marktkramen aanwezig van onder andere een preparateur, weidevogelbeheer, de KNJV (Jachtvereniging). De bezoekers konden ’s middags ook genieten van heerlijke hapjes  waaronder ganzenloempia’s, gerookte vis, broodjes beenham, varken aan het spit en drankjes.
’s Avonds staat er een vrij bijzonder en uniek evenement op het programma, namelijk het openluchtrestaurant op de Brink. Hier werden diverse wildsoorten gegeten. Het geheel werd opgefleurd met muziek. De bewoners van Veenklooster bedienden de gasten in prachtige jachtkleding. Met een enorm bezoekersaantal en een super georganiseerde dag kan Veenklooster terugkijken op een erg geslaagde dag.

© Foto’s R vd Ploeg

Switch to our mobile site