Dakloze Groninger zet hulpdiensten op verkeerde been

Geplaatst door 112kollum op 19 mei 2013 in de categorie Ongevallen, Overige

Kollum – Zaterdagnacht om 4 uur zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een te water geraakt voertuig bij de Trekweg ter hoogte van Kollum. In eerste instantie had de melder gezegd dat er een auto te water zou zijn geraakt bij de Trekweg onder Kollum. Hierop hing hij op. De meldkamer nam dit uiteraard serieus en allarmeerde hierop de brandweer van Kollum, diverse ambulances, meerdere politievoertuigen, de traumahelikopter uit Groningen, brandweerduikers uit Leeuwarden, het oppervlakte-reddingsteam uit Burgum en een HV met kraan uit Drachten.

Bij aankomst van de Kollumer brandweer, ambulances en de politie werd uitgebreid gezocht, van ongeveer de oude melkfabriek bij Oudwoude tot aan de rotonde bij de nieuwe rondweg van Buitenpost. Diverse voertuigen reden meermaals dit stuk en zochten met zoeklichten en zaklampen maar er werd niks aangetroffen.

De meldkamer heeft met enige moeite het  telefoonnummer van de melder achterhaald en deze teruggebeld. Daarop begon de melder moeilijk te doen en hing weer herhaaldelijk op. Omdat de zoekslag van de hulpdiensten niets had opgeleverd heeft men besloten de zoekactie te staken. Dit werd mede ingegeven door het gedrag van de melder. Duidelijk is geworden dat de melder een dakloze Groninger bleek te zijn. Hem wacht een procesverbaal omdat het doen van een valse melding een misdrijf is.

Switch to our mobile site