Brandweer oefent groot en complex ongeval

Geplaatst door 112kollum op 6 mei 2013 in de categorie Ongevallen, Overige

Kollum – Maandagavond hebben de brandweerkorpsen van Buitenpost en Kollum samen een groot en complex ongeval geoefend op het nieuwe watersportterrein achter Pijnacker BV. Een akkerbouwer raakte onwel en kwam in botsing met twee auto’s en een fietser met een klein kindje achterop. Het materiaal wat van de ladewagen afviel doorboorde de bestuurder van een van de auto’s.

Ook kwam de fietser met zijn voet onder de ladewagen terecht en werd zijn kind door de klap gelanceerd. Tijdens de rondom verkenning werd deze gelijk gevonden. Inmiddels arriveerde blusgroep Buitenpost ook en de bevelvoerders overlegden en verdeelden de werkzaamheden. Buitenpost hield zich met haar HV voertuig en tankautospuit bezig met de gekantelde auto en de beknelde fietser, terwijl Kollum zich zou focussen op het doorboorde slachtoffer in het voertuig.  Alle facetten van de technische hulpverlening kwamen aan bod zoals de stabilisatie en het spreiden en knippen maar ook de gewondenverzorging en het overleg tussen de blusgroepen onderling en de ambulance. Na afloop werd er gezamenlijk geëvalueerd in de kazerne van Kollum. De brandweerkorpsen kijken samen terug op een geslaagde oefening.

Lijkt dit brandweerwerk U ook wat, en zou u graag iets voor uw eigen omgeving willen betekenen dan kan dat! De brandweerkorpsen van zowel Kollum als Buitenpost zijn namelijk nog steeds op zoek naar een aantal nieuwe korpsleden. Meld u aan of vraag informatie op bij de brandweer in uw dorp! Dit kan bijvoorbeeld al door op een maandagavond de kazerne binnen te lopen.

© Foto’s R. v.d Ploeg

Switch to our mobile site