Brandweer bespaart woonhuis bij enorme brand

Geplaatst door 112kollum op 6 maart 2013 in de categorie Branden

ENGWIERUM – Woensdagmorgen heeft een grote brand er voor gezorgd dat een boerderij aan de Tempelsteed in Engwierum voor een groot gedeelte is afgebrand. Het vuur is ontstaan nabij een houtkachel. Het gaat om het biologische akkerbouwbedrijf van de familie Sipma.
Verschillende korpsen uit de regio zijn ter plaatse geweest om de brand te bestrijden. Ondanks de grote inzet van brandweer kon niet worden voorkomen dat de brand ook oversloeg naar een achterliggende loods. Hierin stonden landbouwmachines en tractoren. Ook ging een auto in vlammen op. Het woonhuis bleef, mede door de gunstige wind, bespaard.

De brandweer had moeite met voldoende bluswater te verkrijgen. Water werd uit de omliggende gracht gepompt en uit een nabij gelegen brandkraan. Bij de brand kwam asbest vrij. De politie heeft de weg van Dokkumer Nieuwe Zijlen naar Engwierum, de Sylsterwei, afgesloten voor verkeer. De brand was in de wijde omgeving goed te zien. De brandweer van Zoutkamp, Kollum, Anjum, hoogwerker Brandweer Dokkum en Groot Watertransport uit Burgum werden voor deze brand opgeroepen. De brandweer van Kollum en Anjum zijn tot in ieder geval 20:00 uur bezig geweest met nabluswerkzaamheden

© Foto’s en video met dank aan: Jan Beets

Switch to our mobile site