Brandweer West Groningen oefent in Marnehuizen

Geplaatst door 112kollum op 11 oktober 2012 in de categorie Overige

Lauwersoog – Afgelopen week, van 8 t/m 11 oktober hebben 144 West-Groningse brandweermannen (manschappen, bevelvoerders en OvD’s) geoefend in het militaire oefendorp Marnehuizen. Het ging om 10 brandweerkorpsen uit de gemeente De Marne, Zuidhorn, Marum, Grootegast, Winsum en Leek welken allemaal onder de Brandweer Rayon West Groningen vallen.

In samenwerking met de schitterende oefenlocatie van Defensie konden realistische oefeningen worden uitgezet door de oefenleiding. Zo kwamen branden, nieuwe straalpijpmethoden(de nieuwe deurprocedure), ongevallen met auto’s en aardappelrooiers en ongevallen met gevaarlijke stoffen aan bod maar ook de PPMO, een nieuwe periodieke fysieke keuringstest voor de brandweerlieden, ontbrak niet.

Na elke oefening werd er geevalueerd om de verbeterpunten te bespreken. De brandweerlieden oefenen eens in de twee jaar met elkaar in een oefening op deze grote schaal. Naast het leren en herhalen van kennis is ook de onderlinge binding tussen de verschillende korpsen erg belangrijk. De brandweerlieden  vonden de oefeningen allemaal prettig en leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar.

© Foto’s René van der Ploeg – www.112kollum.nl


 

 

 

Switch to our mobile site