School bezet uit protest tegen sluiting

Geplaatst door 112kollum op 20 juni 2012 in de categorie Overige

Visvliet  - Actievoerende ouders en leeringen van de christelijke basisschool Visvliet Pieterzijl uit Visvliet hebben woensdagmiddag intrek genomen in de basisschool. De ouders zijn woedend dat Stichting Penta Primair, de overkoepelende organisatie voor onderwijs in die omgeving (In Noordoost-Friesland is dit het ROOBOL),  ondanks het niet behalen van de laagste leerlingengrens toch de school wil sluiten. De ouders gaan nu met hun kinderen de nacht in de school doorbrengen als protestactie

Stichting Penta Primair heeft namelijk besloten om het de minimumgrens voor het aantal leerlingen van het landelijke 23, naar 80 omhoog te schroeven. De school in Visvliet heeft 37 leerlingen op de school, dus dit betekend dat deze school gesloten wordt. De ouders en leerlingen zijn het hier uiteraard niet mee eens  en hebben de school afgeplakt met spandoeken en teksten om hun mening goed te laten horen. Morgen is er in samenwerking met Brandweer Grijpskerk een lawaaitocht door het dorp.

Burgemeester Swart van de gemeente Zuidhorn, is het eens met de actie en waardeert het erg dat de ouders én leerlingen zo voor hun school opkomen. Het schoolbestuur wil de school in #Visvliet juist sluiten omdat de werkdruk voor het personeel met drie docenten te groot zou zijn.

© Foto’s R. vd Ploeg / www.112kollum.nl


 

 

 

Switch to our mobile site