Friese Boys in topper tegen Ropta Boys ruim onderuit

Geplaatst door 112kollum op 15 oktober 2011 in de categorie Sport

Kollumerzwaag – De topper tussen Friese Boys en Ropta Boys leverde een ruime 1-4 zege op voor de gasten uit Oostermijkerk. Het duel werd overschaduwd door de blessure van Ropta Boys-speler Sander Braaksma die met een ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.
Het begin van Friese Boys was veelbelovend: Na een pass van Wietse van der Land kon Sander Hoekstra al in de eerste minuut uithalen maar hij schoot naast. Gaandeweg kreeg Ropta Boys een overwicht en Arend Castelein knalde hard in de handen van Auke Hoekstra. Halverwege de eerste helft verscheen Castelein alleen voor het Friese Boys-doel maar opnieuw redde Hoekstra. De Friese Boys-goalie was echter kansloos op een enorme knal van Geert Linthof, 0-1. De 0-2 liet niet lang op zich wachten: een voorzet van Linthof werd ingekopt door Roelof Weidenaar, 0-2.Opnieuw Roelof Weidenaar kopte op slag van rust in de handen van Hoekstra.

Na de thee scoorde Friese Boys al na twee minuten tegen: James van der Bij schoot fraai raak, 1-2. De gelijkmaker had een minuut later kunnen vallen maar na een prima pass van Wietse van der Land schoot René de Jong hard naast. De gasten waren dicht bij 1-3 maar Arend Castelein kopte rakelings naast. René de Jong probeerde het van grote afstand waarbij de bal met net langs het doel zeilde. Daarna kwam Sander Braaksma van Ropta Boys ongelukkig terecht en hij moet met hoofd- en nekklachten naar het ziekenhuis worden gebracht. Na de hervatting besliste Ropta Boys alsnog de wedstrijd: Birhanu Rispens werd gevloerd en Arend Castelein schoot de vrije trap onhoudbaar in, 1-3. Na een overtreding op Tsjidsger Braaksma mochten de gasten nog een strafschop nemen die werd benut door Roelof Weidenaar, 1-4.

” Ropta Boys was feller” wist trainer Henk de Boer van Friese Boys. “Ze lieten ons het spel maken en hielden de ruimtes klein. In de rust heb ik gezegd dat we meer moesten bewegen er waren te weinig afspeelmogelijkheden. We kregen echter nauwelijks kansen. Al met al is de winst van Ropta Boys niet onterecht. Het is uithuilen en opnieuw beginnen. We hebben weliswaar deze slag verloren maar nog niet de oorlog”

” In het eerste kwartier vond ik Friese Boys aardig voetballen” aldus trainer Yko de Boer van Ropta Boys. Nadat wij op 0-2 kwamen maakten ze na rust vrij gauw de 1-2 en kregen een goede kans op de gelijkmaker. Daarna hebben wij het toch weer goed opgepakt. De winst is verdiend al vind ik de uitslag de verhouding niet helemaal correct weergeven. Daarvoor speelde Friese Boys toch te goed.

© Foto’s: René van der Ploeg   Verslag met dank aan Bokke Dijkstra

Switch to our mobile site