Vrachtwagenchauffeur beland met combinatie op de kop in de sloot

Geplaatst door 112kollum op 7 september 2011 in de categorie Film van 112-diensten, Ongevallen

Oudwoude – Woensdagavond is een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagencombinatie op de kop in de sloot beland. Dit gebeurde op de Dellenswei in Oudwoude. De chauffeur zou het erf van een boerderij oprijden toen bij met de bestuurbare achteras van de oplegger in de natte berm raakte. De oplegger was geladen met veevoer, en door dat gewicht kiepte de combinatie op de kop in de sloot.

De bestuurder liep hierbij verwondingen op aan onder andere zijn hoofd. Hij kon zelf echter wel uit de cabine kruipen.
De brandweer van Kollum en de politie waren intussen ook gewaarschuwd en kwamen erg snel ter plaatse.  In afwachting van een ambulance begonnen zij, samen met een in de buurt wonende Arts, met het verlenen van eerste hulp aan het slachtoffer. Ook brandweer Buitenpost is kort ter plaatse geweest maar hoefde geen ondersteuning te bieden.

Op verzoek van de brandweer heeft boer Cnossen met zijn laadschop op de trekker een dam in de sloot aangebracht, om verdere vervuiling van het milieu te voorkomen. De reden hiervoor was dat er olie uit de vrachtauto lekte.
Ook is de piketambtenaar van de gemeente gewaarschuwd om de eventuele gevolgen voor het milieu te kunnen vaststellen.
De bestuurder is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Bureau Verkeers Ongevallen Analyse van de Friese Politie heeft dit ongeval in kaart gebracht.

© tekst en foto’s door René van der Ploeg

Switch to our mobile site