Uitslaande brand in loods aan Dellenswei Oudwoude *video*

Geplaatst door 112kollum op 15 augustus 2011 in de categorie Branden, Film van 112-diensten

Oudwoude – De brandweerkorpsen van Kollum en Buitenpost hebben maandagmiddag een uitslaande brand bestreden in een loods aan de Dellenswei in Oudwoude. De melding van de brand kwam om 16:40 uur binnen bij de brandweerkorpsen en beiden waren erg snel ter plaatse. Tijdens het aanrijden waren er grote zwarte rookwolken te zien. De boer heeft samen met omstanders het vee uit een aangrenzende stal weten te halen. Het gebouw wat in brand stond was een opslagloods voor landbouwmachines en stro. Hierin stonden onder andere een kostbare pak-wikkelmachine en een dieseltank. De dieseltank stond ook in brand. Deze brandde hevig en is door de brandweer gekoeld en daarna afgeblust. Ook de pak-wikkelmachine, en een groot aantal dure plastic wikkels op rollen voor deze machine is door de brand verloren gegaan.

Ter plaatse is de brandweer met hogedruk begonnen om de brand te bestrijden. De tweede brandweerauto van Kollum heeft met de motorspuitaanhanger water uit omliggende sloten gepompt, zodat de brandweerlieden genoeg water tot hun beschikking hadden. Ondertussen was ook de Buitenposter brandweer gearriveerd. Zij hebben slanglengtes uit gerold van de waterwinplaats naar de brand. De stal kon door het snelle en kordate optreden van de brandweer behouden blijven.
Er is zowel van buiten als binnen de aangrenzende stal geblust.
Bij de brand is asbest vrijgekomen. Er deden zich geen menselijke en dierlijke slachtoffers voor. De oorzaak is mogelijk las- en flex werkzaamheden.

© tekst en foto’s en video door René van der Ploeg

Switch to our mobile site