Brandende bult troep veroorzaakt forse dakbrand in Oudwoude *Video*

Geplaatst door 112kollum op 11 maart 2011 in de categorie Branden, Film van 112-diensten

Oudwoude – Even na 17:00 uur werd de Kollumer brandweer opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Foarwei in Oudwoude. Van een schoorsteenbrand bleek achteraf geen sprake te zijn. De brandweer was erg snel ter plaatse en begon gelijk met het blussen van de dakbrand. De schuur, met een rieten kap, stond aan de achterzijde in brand.
Tien minuten na de eerste alarmering besloot de bevelvoerder op te schalen naar Middelbrand, waardoor ook het korps van Buitenpost werd opgeroepen. Rond 18:00 uur werd ook een hoogwerker opgeroepen, om het riet van bovenaf van het dak te verwijderen. De brandweer heeft zowel van binnen als buitenuit de brand bedwongen en zo erger voorkomen.

 De oorzaak van deze brand lag in een bult troep, die de eigenaren van het perceel achter het woongedeelte aan het verbranden waren. Door de wind sloegen vonken van de brandbult over op de droge rieten kap. Een shovel die in het hok stond is nog gered. Dit gold ook voor een konijn, die levend uit het hok kwam dat vol met rook stond.
De brandweer is meer dan 3 uren bezig geweest met deze brand.

© tekst video en foto’s door René van der Ploeg.

Switch to our mobile site