Voertuig te water in Visvliet, bestuurder spoorloos *video*

Geplaatst door 112kollum op 11 februari 2011 in de categorie Film van 112-diensten, Ongevallen

Visvliet – Rond de klok van 22:40 uur werd een melding door een passant bij de meldkamer Groningen gedaan van een waterongeval met een voertuig op de Stationsweg in Visvliet. Naast de brandweer van Grijpskerk en Groningen-Stad en de politie, werd ook een ambulance uit Buitenpost opgeroepen.
Ter plaatse bleek dat er een auto in het water lag, echter de bestuur(d)(st)er was in geen velden of wegen te bekennen. Waarschijnlijk heeft degene die de auto bestuurd heeft de bocht gemist, waardoor de auto rakelings langs een gedenksteen reed en daarna  met de voorkant de sloot in dook.

Brandweerduikers van kazerne Sontweg in Groningen-Stad hebben enkele naastliggende slootjes doorzocht maar hebben niks aangetroffen. Berger Derwin Nijboer uit Jistrum heeft de auto geborgen.
De politie gaat aan de hand van de gegevens van de tenaamgestelde de eigenaar van de auto opsporen. Wanneer degene die de auto bestuurd heeft ‘boven water’ komt, zal hem of haar het strafbare feit Verlaten Plaats Ongeval ten laste worden gelegd.

© tekst, video en fotos: René vd Ploeg

Switch to our mobile site