‘Drenkeling komt met fiets ‘boven water’. *VIDEO UPDATE*

Geplaatst door 112kollum op 29 juni 2010 in de categorie Ongevallen

Westergeest – Dinsdagavond werd er rond 20:00 uur een drenkeling gemeld bij de fietstunnel bij Westergeest, aan de Trekweg N910.

Agenten die toevallig langs reden zagen een auto staan waarvan het portier nog open stond. Hierop gingen zij op onderzoek uit. In de auto lagen visspullen, maar de eigenaar werd nergens gevonden. Hierop werd het kenteken van het voertuig nagetrokken, waarop de eigenaar werd opgebeld. Deze gaf geen gehoor, waarop de politie begon met een in het politievoertuig aanwezig zijnde dreghaak.
Na verloop van tijd bleef de dreghaak achter ‘iets’ haken, waarop de agenten besloten om de brandweer op te roepen.

De brandweer van Kollum kwam daarop,evenals de duikploegen van Zwaagwesteinde, Damwoude en een ambulance ter plaatse. Duikers van beide korpsen gingen te water en zochten de bodem af op een eventueel slachtoffer.

Een toevallige passant kon de brandweer tijdens de duikactie melden dat de eigenaar van de auto met de fiets vertrokken was. Een tijdje later kwam de eigenaar van de auto inderdaad op de fiets aanrijden. In een gesprekje met de politie vertelde de man dat het mooi weer was en dat hij daarom de fiets maar had gepakt. Een beetje beduusd liep de man naar zijn bestelwagen en laadde zijn fiets in. Samen met de brandweerauto is hij weer afgezet.

Tekst en foto’s en video René van der Ploeg – 112kollum.nl

Switch to our mobile site